In het water kan alles met een kater...
Door: Gees en Lot
Blijf op de hoogte en volg Lot en Gees
23 April 2009 | Zuid-Afrika, Kaapstad
Allereerst onze oprechte excuses dat we jullie (alweer) zo lang hebben laten wachten op een van onze nieuwe avonturen…
Het is al zo lang geleden dat ik zelf eerst even het vorige verhaaltje moest lezen en al mijn aantekeningen/foto’s/getuigenverslagen/etc. erop na moest slaan om te achterhalen wat ons de afgelopen weken allemaal bezig heeft gehouden.
Nou, daar gaat ie dan…zijn jullie er klaar voor…?
We hebben vooral veel gechilld en gefeest, dus als je niet echt geintereseerd bent in verdere details, kun je nu al reageren…Voor de andere zal ik proberen een paar hoogtepunten eruit te pikken en jullie zo goed duidelijk te maken waarom Gees en ik erover twijfelen naar huis te komen ;)
Gees en ik hadden op een gegeven moment een beetje het gevoel dat we Kaapstad nog niet echt goed kende, dus hebben we nu al een paar keer de trein gepakt en zijn we, in gezelschap van o.a. Mayke en Jaap en Antoinette de stad in gegaan. Lekker op het terras gezeten, marktjes bezocht en een beetje rondgelopen. Wat een leuke stad zeg. En je merkt (downtown) echt niet dat er 3,5 miljoen mensen in deze stad wonen. Een avond was er een gratis jazz concert waar onze eigen Pete Philly zowaar op kwam treden. Het stikte natuurlijk van de Nederlanders, maar als echt fan (Gees) konden we natuurlijk niet achterblijven een dansje te wagen.
Omdat dat dansen ons wel beviel en de Jongens (Tim en Simon) die vrijdag naar Stellenbosch gingen hebben we ons maar bij hen aangesloten. Hostel geboekt, mooiste kleren ingepakt en wij waren er klaar voor…Maar was Stellenbosch ook klaar voor ons ;)
Vrijdagavond hebben we eerst heerlijk gegeten en zijn toen, in het gezelschap van Esmee (een vriendinnetje van Manon die in S. woont) op kroegentocht gegaan. Gelukkig zijn onze Jongens niet op hun mondje gevallen en wisten we al snel waar wij met onze voetjes van de vloer konden :) Dansfoto’s en andere gekkigheid zijn te bezichtigen op onze welbekende fotosite!
Die dag erna moesten we om 10u de kamer uit en daar werden wij natuurlijk niet echt vrolijk van en onze voetjes (en hoofdjes) al helemaal niet! Toen kwam Simon op het briljante idee er gewoon nog een nachtje bij te boeken! OKE! Die dag hebben we heerlijk gechilld in Stellenbosch park en ’s avonds hebben we gebraaid bij Esmee thuis en toen we daarna uit wilde gaan bleek er echt niks te doen te zijn! Apart! Maar eigenlijk vond ik dat niet zo erg, want ik was ook best een beetje moe…
De volgende dag hebben we onze stoute schoenen aangetrokken (of eigenlijk onze slippers waar we heel het weekend al op rondliepen) en zijn we fijn gaan hiken! Wisten wij veel dat we moesten klimmen en klauteren om bij die Kristallen Zwembaden te komen… Met name Manon werd hier niet echt vrolijk van, maar we hebben doorgezet en overwonnen! Daar aan gekomen hebben we heerlijk zitten picknicken en genoten van het prachtige uitzicht wat bestond uit gespierde mannen (soms wat gedateerd) en mooie zwembadjes met heerlijk water :)
De weg terug viel eigenlijk best mee, maar ja, die is altijd korter he?!
De week erna zijn we een paar dagen goed bezig geweest met school en donderdagavond stond, wederom, in het teken van een hike! Deze keer niet op slippers of met een jurkje/rokje aan, maar professioneel met sneakers en lange broeken. We gingen Lions Head op, een van de vele bergen die Kaapstad rijk is. We vertrokken wel pas om 17u want we gingen de zonsondergang en de maan bekijken. Na een bij tijden zware, best heftige, gevaarlijke, maar toch vooral prachtige wandeling kwamen we op het puntje aan! Wat een uitzicht en wat n timing. Onder het genot van een heerlijke pastasalade en chips hebben we aan de ene kant van de berg mogen genieten van een fantastische zonsondergang en aan de andere kant was de maan er die de Mother City verlichte! Om me bij Manon aan te sluiten…op zo’n momenten voel je echt heel speciaal om hier te mogen zijn en zo’n mooie dingen te zien met zo’n fijne mensen!
De volgende dag, of ja avond eigenlijk gaan we samen met onze Jongens en nog een paar andere Nederlanders en Engelse stappen. “Ja, dat is wel zo’n club waar alleen maar modellen komen enzo”…dus zijn we maar even wezen winkelen omdat onze (mijn voornamelijk) garderobe niet echt model waardig is! Gelukkig heb je hier heel veel leuke goedkope winkeltjes waar Gees en ik altijd wel iets kunnen scoren en gaan we beide stappen in de meest mooie jurkjes van heel Jade, hihi! Het was heel gezellig, maar om 2u ging de tent dicht en toen waren we eigenlijk nog niet echt uitgestapt, dus zijn we verder gegaan in de BangBang. Daarna hebben we de avond afgesloten met een groot bord nachos met guacemole, een van onze favoriete gerechten hier (en een van de redenen waarom (ik vooral) alweer een paar kilootjes zwaarder ben).
Dat weekend hebben we verder gevuld met ‘the usual’…lekker eten (braaien), paar baantjes trekken in een van de mooiste zwembaden van de wereld, beetje drinken (soms iets meer), Reading club (zonder kinderen…) en poetsen.
Die zondag was een grote dag voor mij: mijn papa en mama kwamen naar Kaapstad! Ze landde al om 8u dus we moesten vroeg op om ze te verwelkomen. Was heel leuk om ze weer te zien. Die zondag hebben we gevuld met gezellig kletsen, lunchen, even de stad in en op tijd naar bed, want ze hadden natuurlijk wel een nacht over geslagen. Gees is nog naar een concert van Goldfish ("supervet" volgens Gees) geweest en heeft nog 2 clubs in Kaapstad onveilig gemaakt voor ze ons vergezelde in onze nachtrust.
Maandag zijn we naar Robbeneiland gevaren. Dit was echt indrukwekkend, vooral als je bedenkt dat het nog geen 15 jaar geleden is dat bijvoorbeeld onze ‘baas’, Neville Alexander en een van zijn vrienden daar ook zaten. Superkleine cellen, geen matrassen, nauwelijks te eten en dit alles omdat ze zich bezig hielden met politiek tegen de apartheid…geef ze eens ongelijk! We werden rondgeleid door een oud gevangenen die ons in geuren en kleuren uit kon leggen hoe het gevangenisleven er voor hem en vele andere uit gezien heeft in die tijd.
Dinsdag hebben we mogen genieten van weer iets heel anders: een decadente high tea in een van de mooiste hotels van Kaapstad, het Mount Nelson. Heerlijke thee, uiteraard, werd nog lekkerder gemaakt door alle taartjes, sandwiches, quiche’s en nog meer lekkers!
Woensdag hebben papa en mama ons weer verlaten om Astid te verblijden met een bezoekje. Die vrijheid moest uiteraard gevierd worden en we hebben ons ’s avonds dus heerlijk misdragen bij de BangBang…
Donderdag hadden we nog niet genoeg gedanst, dus hebben we ons maar weer bij de jongens aangesloten om wederom naar Jade te gaan! Deze keer hadden we iets meer moeite om binnen te komen omdat nog niet iedereen de gangbare leeftijd bereikt had om de club binnen te gaan. Gelukkig kwamen Mayk en ik in gesprek met een paar dronken, rijke, oude maar invloedrijke mannen die er wel even voor zouden zorgen dat we wel naar binnen mochten! Yes!
Natuurlijk heb je na zoveel indrukken ;) niet echt heel veel inspiratie om iets aan school te doen, dus hebben we maar even meer gechilld, naar de Reading Club (in de Beetle samen met Simon) geweest, heerlijk gegeten en ook nog maar even wezen stappen in een nieuwe (volgens Tim een van de veste clubs van Kaapstad) club: Chevelle! Nou, daar had hij dus wel gelijk in he! We hebben ons weer kostelijk vermaakt…
En alsof we er die zondag nog geen genoeg van hadden zijn we de township (Guguletu) in gegaan voor een heerlijke braai met nog lekkerdere muziek! Wat een ervaring. Zaterdagavond sta je, tussen voornamelijk blanke, te dansen in een decadente club, zondagmiddag ga je in de township wat eten en eindig je op een of ander supervet feestje (Mzoli’s). Als je je ogen dicht zou doen zou je op het strand van Bloemendaal staan (zo’n vette muziek), maar zodra je je ogen opent waan je je in een hele andere wereld. Mensen staan te dansen op straat, hier en daar een hond die geniet van de leftovers van de braai, kinderen dansen op de daken van de hutjes en wij maar genieten! Dit is Kaapstad en Afrika! Een stad/land van uiterste waar wij zoveel mogelijk van mee proberen te krijgen en nog meer van genieten.
Deze week hebben we ook al weer een heleboel mooie dingen mee mogen maken. Dinsdag zijn we voor de eerste keer naar een andere school geweest waar we mee samen gaan werken. Toen we daar aankwamen werden we meteen uitgenodigd om mee te gaan naar de kerk. Dat hoefden ze ons natuurlijk geen twee keer te vragen. Was tijd om weer even al de zonden van de afgelopen weken op te biechten ;) Was een mooie dienst met veel liedjes en het bedanken van Jesus in een stuk of 6 verschillende talen. Hierna hebben we met een paar docenten gesproken en afgesproken dat we volgende week de vragenlijsten af gaan nemen. Fijn dat ook hier wat vorderingen gemaakt worden.
Omdat het gister (woensdag 22 april) verkiezingsdag was in Zuid Afrika heeft iedereen een dag vrij. Die gelegenheid, om dan maar weer te gaan stappen, laten wij ons als echte kroegtijgers natuurlijk niet aan ons voorbij gaan en we gingen vol goede moed naar de TigerTiger…(ja, die club heet echt zo…wie die namen hier allemaal verzint…TigerTiger-BangBang??!) Na anderhalf uur in de rij te hebben gestaan hebben we onze longen uit onze lijfjes gezongen en ons wederom kostelijk vermaakt!
Op de verkiezingsdag zelf wilde we eigenlijk gaan surfen, maar het was koud! We hebben dus maar weer fijn gedaan waar we hier zo goed in zijn geworden…chillen, biertjes drinken en lekker eten in Muizenberg. Toen de Jongens uit het water kwamen waren we nog blijer dat we gekozen hadden voor die optie aangezien hun voeten en handen bijna bevroren waren omdat het zo koud was!
Van de uitslag van de verkiezingen is nog niet zo heel veel bekend hier (bij jullie misschien nog meer dan bij ons) maar wij zijn erg benieuwd. Het leeft hier heel erg en zelfs op de universiteit zijn verschillende bijeenkomsten en lopen mensen met shirtjes rond van politieke partijen.
Owkej…is jullie nu duidelijk waarom Gees en ik twijfelen of onze beslissing op 22 juli terug te vliegen de goede is?! Hihi! Natuurlijk komen we naar huis en zullen we het vast heel fijn vinden jullie allemaal weer te zien, maar er is hier zoveel leuks te doen en zien dat we ons hier ook nog wel even zouden kunnen vermaken. Gelukkig hebben we nog een maand of 3 om dit geweldige land te ontdekken, hard aan onze thesis te werken en…. te mogen genieten! Jeuj!
Foto’s zijn te vinden op:
http://lotengeesafrika.mijnalbum.nl en http://geesenlotafrika.mijnalbum.nl
Nou, daar gaat ie dan…zijn jullie er klaar voor…?
De weg terug viel eigenlijk best mee, maar ja, die is altijd korter he?!
Foto’s zijn te vinden op:
http://lotengeesafrika.mijnalbum.nl en http://geesenlotafrika.mijnalbum.nl
23 April 2009 - 10:56
Gees:
De vooruitzichten: vanavond naar Ajax Cape Town, zaterdag komen Fran, kleine Sanne en Nicole :D Jippie!! Zondag gaan we weer naar Guguletu en maandag wederom naar de luxe high- tea om het contrast in ere te houden ;)
liefs -
23 April 2009 - 11:01
Debbie De Poorter:
Hey Lotte en Geeske!
Wauw, jullie hebben het er flink naar je zin zo te horen!! Echt leuk om te lezen joh! Die thesis komt helemaal goed denk ik zomaar ;)
Heel veel plezier nog! De tijd vliegt daar vast voorbij, dus geniet ervan!
Groetjes Debbie -
23 April 2009 - 11:12
Dorrie:
Hoi Lot (en Gees)!
Wat gaaf om te horen dat jullie daar allemaal zocveel leuke dingen doen... Ben jaloers! Helas moeten er ook mensen gewoon werken ;-).
Geniet ervan!! -
23 April 2009 - 12:08
Antje:
he lotje,
3 maanden is ook nog wel een tijdje geniet ervan met volle teugen.
Hier alles prima imme groeit als kool en mag al over op de vaste voeding.
Aankomende week gaan we een weekje bijkomen in italie ook zeer veel zin in!
x antje -
23 April 2009 - 12:18
Neel:
Hey Chickies,
Echt SUPER VET om al die verhalen te lezen, te gek!! GENIET, GENIET, GENIET, het is zo julie!!!
En LOT, nog 2 weekjes en ik zie mijn broertje!!! JIPPIE!!!
Veel plezier nog!
Lfs
Neel -X- -
23 April 2009 - 12:57
Marleen (van ICC):
En wij achterblijvers maar steeds jaloerser worden op al die studenten die wel naar het buitenland zijn gegaan!!! Wat een belevenissen weer :) Geniet ze nog!
P.S. Ben voor taalbeleid een memo aan het schrijven over Z-A, daar komt jullie Neville Alexander ook in voor! :) -
24 April 2009 - 10:13
Janneke En Henka :
Ladys!
echt superleuk om te lezen dat jullie je zo fantastisch vermaken daar! Haha ik zou bijna zeggen dat ik jaloers ben ;) Maar ik denk dat de feestjes hier in Sydney maar moeilijk kunnen tippen aan Kaapstad. Als we terug in NL zijn gaan we foto's vergelijken Lot! Dus zorg je dat je 19 augustus zeker weer in Ollanda bent??
heeeele dikke kus vanuit Ozzie! -
24 April 2009 - 11:04
May:
Schatjes, wat een dolle pret!! In de townships tot bij de Jetset... ;)
Die jaarlijkse Cape Town Reunion moeten we er echt maar ingooien, want ik sluit mij er bij aan dat het hier toch echt bijzonder mooi is!! Maar we kunnen het idd mensen in NL niet aandoen om hier te blijven...
Tot vananvond Ninja's!
Kus! -
24 April 2009 - 12:05
Sop:
Haaai ladies!
Wat een leuke verhalen allemaal zeg!! ik heb de foto's ook bekeken! superleuk! vooral die mooie uitzichten, woow echt niet normaal! ik vroeg me af of jullie de tafelberg nog gaan beklimmen?! Succes nog met de reading club, maaaaar geniet vooral van alle avonturen eromheen, maar aan de foto's te zien, lukt dat aardig:)
dikke kuss Sop -
24 April 2009 - 13:52
Slitsenbillie:
Hey meiden,
Tsjonge jonge, tis maar goed dat het daar zo goedkoop is.
Ik heb me net ook kostelijk vermaakt met een Italiaans ijsje en dat was mijn hoogtepunt van de week. Haha
Nee, geintje. Ben vandaag met zwangerschapsverlof gegaan. Nou maar afwachten tot de kleine zich gaat melden. Hopelijk binnen nu en 4 weken.
Geniet ervan, ik geniet in ieder geval van jullie smakelijke verhalen.
Geef jullie groot gelijk als je langer wilt blijven. Zoveel mooie dingen maak je hier in Ollanda echt niet mee.
Dikke kus en knuffel Anne
26 April 2009 - 13:46
Jaap En Antoinette.:
Wij reageren nu vanuit Port Elizabeth Africa. We komen net terug uit safaripark Addo; werkelijk prachtig. Morgen gaan we weer naar Cape Town. Mooi verhaal dames maar schiet het werk er niet een beetje bij in? Feestjes horen er wel bij. Geniet ze
Groetjes XXXXX -
26 April 2009 - 20:18
Sanne K:
Hey Ladies!!!
Wederom super hoor! Gees nog super bedankt voor je kaartje! Hartstikke leuk om zo iets tastbaars van je te ontvangen.:D Ik heb zelfs de enveloppe met stempel etc bewaard! Komende dagen met Nicole, Sanne en Fran worden ook weer super natuurlijk. Nu blijven Maret en ik nog over als enige die niet naar ZA zijn geweest.. Maret, we moeten binnenkort onze reis naar ZA even prikken ok?! ;)
Tot snel!!
xxx -
30 April 2009 - 04:17
Guate Eef:
Hola chicas!!
Uhm, klinkt erg goed jullie verhaal!! Geniet er nog lekker van. Ik ga over 2 weken alweer naar huis :-(
Liefs, Eef -
02 Mei 2009 - 13:40
Waltje:
Wij lezen met veel plezier jullie geweldige tijd daar,wij krijgen er ook zin in ,om daar nog eens naar toe gaan.
tot de volgende keer.
groetjes Henk en Waltje -
09 Mei 2009 - 09:44
Toine En Mieke,:
Hallo Lotte en Gees.
Lotte van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Ik heb gisteren van Antoinette gehoord dat jullie het heel goed naar je zin hebben. Dus wensen wij jullie vanuit Volkel een hele fijne verjaardag en lekker feesten.
Groetjes Mieke en Toine. -
09 Mei 2009 - 12:17
Hanne En Fam:
Hai Lot,
Elke keer geniet ik weer van jullie verhalen, echt super!! Vooral blijven schrijven....
Lot van harte gefeliciteerd... wij willen je een fijne verjaardag wensen daar. Vooral blijven genieten en een beetje werken hoort er natuurlijk ook bij.
Kus familie Wiendels -
09 Mei 2009 - 17:21
Chris En Lucia:
Lotte van harte gefeliciteerd met je verjaardag
We hopen dat je een gezellige dag hebt gehad.
Veel plezier dames en tot hoors
sorry vorige berichtje ging fout
Ouders van Manon