We zijn er!!! - Reisverslag uit Kaapstad, Zuid-Afrika van Lot en Gees Bax en de Jong - WaarBenJij.nu We zijn er!!! - Reisverslag uit Kaapstad, Zuid-Afrika van Lot en Gees Bax en de Jong - WaarBenJij.nu

We zijn er!!!

Door: Gees en Lot

Blijf op de hoogte en volg Lot en Gees

04 Februari 2009 | Zuid-Afrika, Kaapstad

Hallo allemaal!
Allereerst willen we jullie heel erg bedanken voor alle berichtjes, smsjes, mailtjes etc...! Altijd leuk om te beseffen dat je gemist wordt;-)
Wij missen jullie ook...natuurlijk, maar hier is het ook wel echt te gek!

Ok, weet dat jullie niet van hele lange verhalen houden, dus ga het proberen kort te houden!
Na een prima vlucht moesten we gelijk wennen aan het links rijden. Ik (Lot) wilde al meteen aan de chauffeurskant gaan zitten, maar dat leek ons toch niet zo'n goed idee. Aangekomen in ons huisje waren we blij verrast. Wat een enorme kamer! Daar houden we het wel n paar weekjes samen uit!
Zaterdag hebben we een beetje rondgehangen in ons huisje, geklets met onze huisgenoten (stel uit Canada, jongen uit Canada en een meisje uit Congo), Obs onveilig gemaakt en lekker gegeten. Zondag was een beetje van hetzelfde...er was een leuk marktje in de wijk, met heerlijk eten: VIETNAMESE LOEMPIAS!!! Ben ik blij da we die niet hoeven te missen. Daarna zijn we met Peter, onze begeleider naar een concert geweest in de botanische tuinen. Was heel leuk! Mooie muziek, mooie bomen en planten en lekkere pizza. De band heet los parlotons, een aanrader! Aah, ik wil zoveel vertellen, zometeen word het toch nog een lang verhaal.
Owkej...Maandag. Eerst schooldag. Met de Jammieshuttle naar de uni. Wow, wat is het hier mooi zeg, maar dat zien jullie wel op de foto's! Heel vriendelijk ontvangen en kennis gemaakt! Ze vonden het niet leuk dat we geen wafels bij ons hadden (die waren we vergeten in onze kamer, maar dat hebben we hun natuurlijk niet verteld). We hebben toen een korte bespreking gehad over wat zij precies doen en wat wij zouden kunnen doen. Daarna zijn we heerlijk gaan eten met nog fijner uitzicht! We konden (bijna) heel de stad zien en de zee! Maar voor wie dacht dat we daarna aan het werk zouden gaan heeft het mis!!! Michelle en Melanie (collega's) namen ons mee naar een beroemde weg, langs het strand met een prachtig uitzicht (foto's!!!) en daarna naar Waterkant. Een gedeelte van Kaapstad aan het water (hoe verrassend??) met allemaal winkeltjes en marktjes. Was een erg leuke eerste 'school'dag waar er van mij nog veel van mogen volgen ;-)
Dinsdag en vandaag hebben we kennis gemaakt met het systeem...hihi! Het heeft ons in totaal zo'n 6 uur gekost om internet op onze laptops te krijgen...maar dan heb je ook wa! Haha!
Verder kun je hier heerlijk eten op de campus: broodjes, Hare Krisnha, Chinees, loempias, fastfood, muffins, noem maar op en ze hebben het op Upper Campus van de UCT! Nice!
Ja, en nu zitten we in een hokje achter onze computers te genieten van het feit dat internet het doet!
Vanavond hebben we met 2 Nederlandse meisjes die bij ons in het vliegtuis zaten afgesproken wat te gaan eten en morgen gaan we druk aan de slag met het bepalen van ons onderwerp (jaja, we doen hier ook nog wel iets voor school).
Oeps, tis toch best een lang verhaaltje geworden. We hadden ook zoveel te vertellen. Volgende keer beter, haha!
Met jullie allemaal ook alles goed?! Hope so!
Tot de volgende keer!
Totsiens

Nog even wat praktische zaken:
- we hebben maar een kleine brievenbus, dus aub geen grote pakketjes opsturen (geen grapje, hihi)
- mijn telefoonnummer is inmiddels Afrikaans en Geeskes telefoon zal het hopelijk vanaf volgende week ook doen (haar Ned. simkaart doet het wel, maar voor wie haar wil bellen): 0027722473465
- foto's op: http://lotengeesafrika.mijnalbums.nl/

• 04 Februari 2009 - 11:33

Janz:

Jeujjj wat een leuk verhaal! Ohhh wat super zeg, zo'n eerste schooldag! hahah! Waren ze maar allemaal zo! Ik ga zo naar de foto's kijken.
    Henka en ik zijn inmiddels druk aan het zoeken naar tickets, hoop deze week te kunnen boeken. Hou je op de hoogte hoor!!
    dikke kusssss

• 04 Februari 2009 - 11:34

Marleen (van School):

Meiden ik ben echt mega jaloers op jullie en krijg al een beetje heimwee als ik die foto's zo zie! Geniet ervan he!!! Ik wens jullie een geweldige tijd toe!!!

• 04 Februari 2009 - 11:44

Marjon Van Grinsven:

Hey Lotte,

Suoer dat jullie het zo leuk hebben!
    Gave foto's, wij zitten ons hier op het Udens College jaloers te maken.
    Geniet ervan!

Liefs Marjon

• 04 Februari 2009 - 11:47

Carline :

Ha Lot en Geeske!
    Leuk om zo op de hoogte te blijven van jullie avonturen! Heb net de foto's bekeken en ziet er meteen al erg gaaf uit! Heb eigk geen idee wat jullie nu precies in Kaapstad voor school gaan doen, dus ik blijf lezen! Scriptie opstartfase is voor mij iig errug lastig ;)
    Liefs

• 04 Februari 2009 - 11:54

Suuz:

Meiden!!! Wat een goede verhalen! Nu al... Meeen, dat belooft nog wat voor de komende tijd!!! Supersuper veel plezier!!
    x

• 04 Februari 2009 - 12:11

Astrid:

Zo te zien vermaken jullie je wel en ik kan je vertellen... dat blijft zo hoor! Zie er naar uit om jullie binnenkort te ontmoeten en iets van 'onze' wijnstreek te laten zien. Geniet en tot gauw!

• 04 Februari 2009 - 13:19

Maret:

Heey meiden,

Volgens mij komt het helemaal goed daarzo! Weer ziet er goed uit zeg en huisje ook. Nou, geniet ervan en ben benieuwd naar meer foto's en nog mooiere verhalen.

Dikke kus,

Maret

• 04 Februari 2009 - 14:09

Jaap:

Weer mooie verhalen en foto's. Je begint een echte prof te worden. Hoe was de braaij? Schitterend begin van een mooie periode. Veel plezier en werk ze.
    Xx

• 04 Februari 2009 - 14:22

Dineke En Gerard B:

leuk om iets te lezen over jullie eerste dagen in Kaapstad met daar bij de eerste foto's.Het ziet er prachtig uit,dus er zal nog veel genoten worden de komende maanden.
    Geniet er van Groetjes MM&PP

• 04 Februari 2009 - 14:34

Caren:

Ha ladies!

geweldig om te lezen dat het iig BEVALT! zalig! De foto's zien er pachtig uit!
    Geniet!

x

• 04 Februari 2009 - 15:26

Mieke:

Wow Lot, je zit er gewoon al! Wat gaaf hee! Kom ik anders wel ff een drankje doen in kaapstad :p! Maak er een super tijd van hè! kus

• 04 Februari 2009 - 15:47

Emilie:

Hee lieve Lot!!
    Dus je bent er?!! En nu al jaloersmakende berichten. Geniet ervan, ik zal je volgen. En als ik het dan echt niet meer kan houden kom ik in juli ook. :-) KUS!

• 04 Februari 2009 - 16:49

Sopje:

Lot en Gees,

Klinkt allemaal veelbelovend!! wat ben ik toch jaloers zeg..ik ben ook begonnen aan mijn scriptie, maar dan wel in de sneeuw! Lotje, ik heb je smsje gehad, lief! we mailen snel uitgebreider en ik hoor het wel als skype geinstalleerd is:)
    dikke kus SOp

• 04 Februari 2009 - 17:22

Ruud Bax:

Als jullie met jullie amperbroekie in een hijsbakkie stappen wil ik daar wel foto's van zien !! :-)

Have fun en geniet tussen de (zware) arbeid door.

• 04 Februari 2009 - 17:29

Mieke Teeisnk:

Hoi Geeske,

Leuk om je een beetje te volgen via je site.
    Geniet ervan en stuur maar veel mooie foto's zodat wij ook een beetje kunnen mee genieten.
    Liefs Mieke

• 04 Februari 2009 - 18:19

Mariska (UC):

Heej Lot!
    Wat gaaf weer elke keer een kijkje te kunnen nemen in jullie reis zeg! Ziet er weer veelbelovend uit!

Even een vraagje want ik weet niet precies wanneer je weer terug bent. Ik heb 11 april een feestje en zou het erg leuk vinden als alle girlyzz kunnen komen. Ben je dan alweer terug? Zo ja dan mail me even je gewone mailadres want dan mail ik je de uitnodiging even.

Heeeeeeellllll veeeellll plezier nog !
    Dikke kus! Mariska

• 04 Februari 2009 - 20:48

Annika Heutinck:

Hallo Geeske en Lotte,
    Wat leuk om jullie reisverhalen zo te kunnen volgen. Heel veel succes met de scriptie maar vooral heel veel plezier en geniet ervan.
    Groet, Annika

• 05 Februari 2009 - 06:24

Anne:

Ik heb je helemaal niet meer gezien of gesproken Lot!! Heel veel plezier, geniet ervan.
    Ik ga nu lesgeven(thuis geen internet meer.......wat een gemis).
    Kus Anne

• 05 Februari 2009 - 08:21

Nicole:

Hee meiden!!
    Lang verhaal is niet erg hoor! Mag nog veel langer:-D Goed om te zien dat jullie het zo naar jullie zin hebben! Ow en dat weertje!!
    Geniet ervan girls!

Dikke kusss

• 05 Februari 2009 - 17:31

Antoinette:

Hallo Lotte en Geeske

Wat zijn de foto's leuk zo krijgen we gelijk een beeld van hoe het daar is. Ook door je verhaal te lezen weten we waar jullie mee bezig zijn, genieten.

Groetjes en een dikke X

• 07 Februari 2009 - 07:53

Cora :

grappig, als je op reis bent Lotte, volg ik je meer dan thuis. Met de Jammieshuttle naar de uni, geweldig ik zie jullie al zitten, ik verheug me op nog meer verhalen en foto's. veel plezier en wijsheid op jullie tocht. XX Cora

• 07 Februari 2009 - 16:22

Sanne Arts:

Heeeeeej Lotte en Geeske!

Gaaaaf zeg! Prachtig. Van mij hoeven de verhalen helemaal niet kort hoor ;). Ik kijk nu alweer uit naar jullie volgende avonturen en foto's!

xxx

• 08 Februari 2009 - 10:04

Fran:

Dames!!!

Wat een schitterende verhalen al, het kan voor mij niet uitgebreid genoeg!!
    En wat een mooie foto's!
    Niet teveel eten met al dat lekkers ;)
    Wacht met smart op het volgende verhaal...

Dikke kus Fran

• 09 Februari 2009 - 14:51

Sjaan:

Hi dames,

zo te horen genieten jullie al op en top!!
    Het is jullie gegund...en ik hou natuurlijk alles bij...
    Gees,zorg je voor een telefoonnummer zodat ik je kan bellen???

kus sjaan

• 09 Februari 2009 - 19:15

Shoesaleswoman:

heey mupke,blij te lezen dat jullie goed zijn aangekomen.ik ga vanuit het koude nuenen jullie avonturen lekker bijhouden en de foto's bekijken. dikke knuf van diana,willem en de kids xxx

• 10 Februari 2009 - 12:23

Sop:

Ha chicks!

ik ben aan het soggen en heb maar weer eens jullie site gecheckt haha! hoe is het daar? hard begonnen aan het project of moet het harde werken nog komen? mis jullie hier in t regenachtige tilburg!
    xxSOp

• 18 Februari 2009 - 15:34

Tante Jo-Oom Harrie:

Beste Geeske
    Je avonturen zijn prachtig evenals de foto's.
    Geniet van al het moois dat je daar ziet en beleeft.
    Heel veel groetjes vanuit het rustige en wat koude Geldrop.